Leerling aanmelden

Leuk dat u interesse heeft in onze school. U bent van harte welkom!

Open ochtenden nieuwe ouders
Tijdens onze open ochtenden vertellen we jullie graag over ons onderwijs en laten ons bijzondere gebouw zien. Dit doen we op de volgende momenten:

woensdag 13 september 2023 van 9.00 uur - 10.00 uur
woensdag 29 november 2023 van 9.00 - 10.00 uur
woensdag 17 januari 2024 van 9.00 uur - 10.00 uur
woensdag 20 maart 2024 van 9.00 - 10.00 uur
wonesdag 22 mei 2024 van 9.00 - 10.00 uur

Wij vragen om u vooraf aan te melden via info.petruscanisius@josephscholen.nl als u een rondleiding wilt op een van deze ochtenden. 

Mocht u op een ander moment onze school willen bekijken, dan staan wij graag voor u klaar. Neem gerust contact op voor een individuele rondleiding via info.petruscanisius@josephscholen.nl

Bent u verhuisd of overweegt u een overstap van een andere basisschool? Dan kunt u vrijblijvend een afspraak maken voor meer informatie over onze school. 

Wij zien er naar uit om onze toekomstige leerlingen en ouders/verzorgers te ontmoeten!

Centrale aanmelding
In Nijmegen werken we met een centrale aanmelding. U kunt uw kind aanmelden voor maximaal 3 basisscholen. Is basisschool Petrus Canisius uw meest favoriete school? Dan zet u onze school op nummer 1.

Aanmelden vindt plaats via Schoolwijzer Nijmegenwww.schoolwijzernijmegen.nl.Op deze website vindt u ook het schoolaanbod in Nijmegen.

U mag uw kind aanmelden vanaf de leeftijd van 2 jaar en 9 maanden.U kunt uw kind verder het hele jaar door aanmelden. Doet u dat echter vóór 1 februari, voorafgaand aan de start van het schooljaar, dan heeft u de grootste kans dat uw kind een plek krijgt op onze school.

Voor meer informatie over deze procedure en de plaatsingsdata kunt u terecht bij: Schoolwijzer Nijmegen
024 3602022
info@schoolwijzernijmegen.nl

Aanmelding basisschool Petrus Canisius
Naast de aanmelding bij Schoolwijzer Nijmegen, moet u uw kind vervolgens ook aanmelden op school. Wij verzoeken u daarom het aanmeldformulier van onze school in te vullen en bij ons in te leveren.Op het aanmeldformulier staat alle informatie die wij als school van u en uw kind moeten weten. Daarom vragen wij u alle velden in te vullen. Na aanmelding nemen wij (na toestemming van ouder(s)/ verzorger(s)), contact op met de vorige school of de kinderopvang. Als er geen bijzonderheden zijn, gaan wij over tot inschrijving. Indien nodig of gewenst is er aanvullend contact met ouder(s)/ verzorger(s).