Over de school

Onze school ligt in het centrum van Nijmegen aan het St. Stevenskerkhof.   In 1904 richten de Broeders van Maastricht deze  school op. De school bestaat dit jaar 114 jaar en is daarmee een van de oudste scholen van Nijmegen. Op de huidige  plek aan het St. Stevenskerkhof geven we sinds 1981 les. Op dit moment hebben we ongeveer 225 leerlingen. De Petrus Canisius zal een middelgrote school blijven, want uitbreidingsmogelijkheden zijn er niet. De leerlingen van onze school komen vooral  uit het centrum, de benedenstad en Nijmegen-west.

Het gebouw ligt verscholen in de binnenstad. Het  is creatief van opzet en er is op een speelse wijze met verschillende ruimtes omgesprongen. Zowel de binnen- als de buitenkant van ons gebouw heeft  de afgelopen jaren een metamorfose ondergaan. Er is meer speelruimte bijgekomen en de school is zowel aan de buiten- en de binnenkant opgefrist. Een nieuw logo is daar ook onderdeel van.